Edustamamme UFS on erikoistunut kierretappeihin. Yrityksen vahvuuksia asiakkaidemme näkökulmasta ovat valikoiman laajuus sekä alan asiantuntijuus.

Konepajoilla tarpeet ja haasteet ovat monimuotoisia, eikä yksi ratkaisu sovi kaikille. Myös valmistajilla on omat vahvuutensa ja erikoisosaaminen tiettyihin työkaluihin, joilla he voivat tarjota alan parhainta laatua. Joskus konepajan tarpeisiin sopivat työkalut löytyvät yhden valmistajan katalogista, mutta välillä paras tulos syntyy yhdistelemällä eri valmistajien tuotteita tehokkaaksi kokonaisuudeksi.

Edustamamme UFS on erikoistunut kierretappeihin, ja heiltä löytyvät sekä kattava osaaminen työkalujen valmistukseen että resursseja vastata asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin. Yrityksen vahvuuksia asiakkaidemme näkökulmasta ovat valikoiman laajuus sekä alan asiantuntijuus, joka näkyy  tuotekehityksessä ja valmiudessa ratkoa kierteitykseen liittyviä haasteita.

UFS eli Utensili Filettatori Sparone, on Italian Piemontessa sijaitseva, jo yli 75 vuotta alalla toiminut perheyritys, joka suunnittelee, testaa, valmistaa ja toimittaa työkaluja yli 40 maahan ympäri maailman. Valikoimasta löytyvät kierretapit kaikkiin mahdollisiin kierteityksiin niin CNC-koneilla kuin manuaalisesti – kaiken kaikkiaan tuotannossa on noin 8 000 vakiotyökalua, kattaen kaikki kierrestandardit.

 

Joustavat ratkaisut työkaluvalintoihin

UFS kierretappiUFS:n tuhansien vaihtoehtojen joukosta löytyy varmasti tarpeeseen kuin tarpeeseen kierretappi: valikoimassa on sekä yleiskäyttöisiä että materiaalikohtaisia kierretappimalleja kuten lastua nostavia, manglaavia tai työntäviä kierretappeja läpi- ja pohjareikien tekoon eri laitteilla tai koneilla. Myös kokoja on laaja skaala tarjolla ja vakiotyökaluilla voi työstää jopa 100 mm kierteitä.

Konepajan vaatimusten ymmärtäminen on avainasemassa, kun työkaluvaihtoehtoja käydään läpi: millaiset ovat työkappaleen tuotantomäärät, mitä koneita on käytössä, millaisia vaatimuksia asetetaan työkappaleen laadulle ja onko sen työstämisessä joitakin erityispiirteitä, jotka vaikuttavat työkaluvalintaan?

Paras työkalu ei aina ole markkinoiden kallein ja suorituskykyisin vaihtoehto, vaan se, joka on riittävän hyvän siihen tarpeeseen, johon se hankitaan.

Joustavuutta työkaluhankintoihin tuovat UFS:n valikoimasta löytyvät eri hintaluokkien työkalut: edullisemmat työkalut ovat kustannustehokas valinta pienempien sarjojen toteuttamiseen ja laajemman sarjatuotannon vaatimuksiin on saatavilla omat työkalusarjat.

Yleiskäyttöisten ja materiaalikohtaisten vakiotyökalujen lisäksi UFS valmistaa asiakaskohtaisesti räätälöityjä työkaluja, joissa huomioidaan konepajan yksilölliset tarpeet.

 

Tuotekehitys ja asiantuntijuus auttavat tuotannon haasteissa 

UFS hyödyntää asiantuntemustaan tehokkaasti tuotekehityksessä ja työkalujen suorituskyvyn jatkuvassa parantamisessa. Jokainen uusi työkalu kehitetään ja testataan yrityksen omissa laboratorioissa. 

Yksi työkalujen korkeatasoisen laadun varmistaja on UFS:n  oma PVD-pinnoitetuotanto. Pinnoitteilla lisätään työkalujen kestävyyttä ja parannetaan lastunpoisto-ominaisuuksia. Erityiset, työkalun käyttötarkoitusta varten räätälöidyt pinnoitteet varmistavat työkalujen mahdollisimman ison kierteitysmäärän, mikä lisää työkalun kustannustehokkuutta.

UFS panostaa myös konsultointiin ja tuotannon haasteiden ratkomiseen alkaen kierteiden tunnistamisesta ylipäätään työkappaleen valmistuksen kysymyksiin. “Miten tämän työkappaleen voisi toteuttaa” on kysymys, jota usein ratkomme yhdessä UFS:n asiantuntijoiden kanssa.

 

Kierteitykseen kattava työkalujen kokonaisuus

Kaikki, mitä kierteitykseen voidaan tarvita, löytyy edustamiemme valmistajien valikoimasta. Erityisesti tiettyihin työkaluihin erikoistuneet valmistajat tuottavat todella korkeatasoisia työkaluja, joissa on huomioitu juuri kyseisille työkaluille asetettavat vaatimukset: Kennametalin kattavaa reiän valmistuksen työkalujen valikoimaa täydentävät UFS:n kierretapit sekä kierrejyrsimiin erikoistuneen SmiCutin työkalut.

SmiCut on ruotsalainen yritys, jolla on myös takanaan vuosikymmenien historia työkaluinnovaatioiden kehittäjänä ja valmistajana. Muun muassa vuonna 2023 he lanseerasivat värinävapaan kierrejyrsinsarjan, jossa on optimoitu ominaisuuksia, jotka ehkäisevät värinöiden syntymistä.

Juuri sen oikean työkalun löytäminen on monen asian summa – yhdessä työkalujen valmistajien kanssa voimme varmistaa, että se löytyy.Copyright © 2024 Hertek Oy